🚩 Actie Airco R134A vullen en reinigen voor slechts € 64,99 🚩

Kalibratie

Mobiele Service

Airco

24/7 Service

Autoruit Reparatie

Gratis Koffie

Banden

Autoruit tinten

Hoog aangeschreven bij 123RUIT.nl

sterreparatie

Kalibratie

Mobiele Service

Airco

24/7 Service

Autoruit Reparatie

Gratis Koffie

Banden

Autoruit tinten

Hoog aangeschreven bij 123RUIT.nl

sterreparatie

FAQ's

Hoe weet ik of mijn airco een onderhoudsbeurt nodig heeft?

Als u merkt dat de airco minder goed koelt of dat het langer duurt voordat de temperatuur in uw auto daalt, kan dit duiden op een probleem. Ook onaangename geurtjes, vreemde geluiden of een verhoogd brandstofverbruik kunnen betekenen dat uw airco extra aandacht nodig heeft. Toch is het verstandig om niet op deze signalen te wachten en de ellende voor te zijn.

Hoe vaak moet ik de airco van mijn auto bijvullen?

Aangezien een airco per jaar zo’n 10% aan koelvloeistof en effectiviteit verliest, bevelen wij aan om uw airco op zijn minst elke 2 tot 3 jaar bij te vullen.

Hoe lang duurt airco-onderhoud?

Een eenvoudige controle van uw airco en het bijvullen van de koelvloeistof duurt ongeveer 30 minuten tot een uur. Als er aanvullend werk nodig is, zoals het repareren van lekken of het vervangen van onderdelen, komt er uiteraard wat extra tijd bij.

Hoe lang duurt het om een autoruit te vervangen?

Het vervangen van een autoruit kan variëren in tijdsduur, afhankelijk van het type ruit en de auto. Over het algemeen duurt het vervangen van een voorruit ongeveer 2 uur, terwijl het vervangen van een achterruit of zijruit meestal iets sneller kan worden afgerond. Indien uw veiligheids- of rijhulpsystemen ook gekalibreerd dienen te worden, kost dit nog wat extra tijd.

Kan ik doorrijden met een barst in mijn autoruit?

Het is af te raden om lang door te rijden met een gebarsten autoruit. Dit kan namelijk uw zicht belemmeren en de veiligheid van u en andere weggebruikers in gevaar brengen. Daarnaast kan een barst door temperatuurwisselingen, trillingen of druk snel groter worden en uitbreiden. Belemmert de barst uw zicht en is deze groter dan 20 millimeter? Dan is het zelfs verboden om door te rijden

Is mijn autoruit verzekerd?

Over het algemeen zijn autoruitschades gedekt onder de WA-plus (beperkt casco) of all-risk (volledig casco) verzekering. Hierbij dient u wel rekening te houden met een eventueel eigen risico. Doorloop altijd uw polis of neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij om te achterhalen of u verzekerd bent.

Vervangen jullie alle soorten autoruiten?

Ja, wij vervangen alle soorten autoruiten, ongeacht het merk, model of type voertuig. Ons team is uitgerust met de juiste kennis, gereedschappen en materialen om voorruiten, achterruiten, zijruiten en dakramen vakkundig te vervangen. Daarnaast werken wij met hoogwaardig autoglas dat voldoet aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen

Welke autoruiten mag je blinderen?

Iedere autoruit mag getint worden. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met maximale lichtdoorlaatbaarheid die varieert per raam.

Is 5% tint legaal?

Ja, 5% tint is legaal. Echter is dit alleen legaal bij uw achterruit en de achterste zijruiten. Hierbij dient u ook over goed functionerende zijspiegels te beschikken.

Hoe donker mogen de voorste ramen zijn?

De voorste ramen dienen een minimale lichtdoorlaatbaarheid te hebben van 55%. Hierbij blijven de bestuurder en bijrijder altijd zichtbaar. Indien u zich hier niet aan houdt, riskeert u een boete.

Welke autoruiten mag je blinderen?

Iedere autoruit mag getint worden. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met maximale lichtdoorlaatbaarheid die varieert per raam.

Wat is het verschil tussen autoruiten tinten en autoruiten blinderen?

Het antwoord is simpel: er zit geen verschil tussen ruiten tinten en blinderen. Beide bewoordingen betekenen in feite hetzelfde. Dat is het donkerder maken van uw autoruiten.